Ha állandó szaladásban vagy …

… mint én az elmúlt két hétben, akkor jól jön pár praktikus gép a konyhában. 

Tavaly készült el az álomkonyhám. A régi 19 éveset szétkellett szedni, lejárt az ideje. Tudtam nem 2 napig fog tartani a felújítás. Sokat olvasgattam utána mivel lehetne leginkább helyettesíteni a főzőlapot. Sütő nélkül ellehet az ember lánya, vettünk egy egy lapos főzőlapot, azon nem feltétlenül tudok főzni magunknak hetekig. Igy esett a választásom a gyorsfőzőre-lassúfőzőre. 

aigostar

Valóban segített minden nap, finom, ízletes ételeket tudtam főzni a családnak, ha kellett naponta többször is. A konyha készen lett, a gép maradt természetesen. Nem telik el ugy hét, hogy ne használnám. Mikor dolgom van és nincs időm sokat főzőcskézni a konyhában, ez a gép akkor is kihúz a bajból. 😊

Más benne mindennek az íze. Sokkal, de sokkal finomabb. Vannak ételek, melyeket már kizárólag csak ebben készítek, mert verhetetlen a zamat, az állag. A zöldségeknek mind a saját finom ízük van, nem keveredik más zöldségekkel. A húsok puhák, omlósak és verhetetlen ízvilágot lehet kicsikarni fűszerekkel keverve. 

Az  elektromos konyhai kisgépek piacán nagyon sokféle, márkájú készüléket lehet vásárolni. Másikkal nincs tapasztalatom, csak azt tudom mondani, hogy az enyém az AIGOSTAR márkájú és megvagyok vele elégedve. De be kell valljam, hogy minden programot még nem használtam. Leggyakrabban a gyorsfőzőt indítom el. Egy leves 15-20 perc, mennyiségtől függően. A húsok 20 perc alatt lesznek nagyon puhák. Természetesen mint mindent ezt is meg kell tanulni használni, de ahogy mondják gyakorlat teszi a mestert. Előre kell fűszerezni az ételt, ezért jó ha az embernek van tapasztalata, hogy mihez milyen mennyiségű pl. sót, paprikát, fokhagymát, stb. kell tenni. 

A leveseknél mindent beleteszek egyszerre, zöldségeket, húsokat, fűszereket. Ha sűríteni kell, akkor a végén átkapcsolom sima főző fokozatra a gépet és amikor forr a leves már mehet is bele aminek kell. Tésztát volt, hogy beletettem az elején, volt, hogy a végén forraltam még együtt. Mindkét alkalommal finom lett a tészta, természetesen ha elején beletettem akkor időt takarítottam meg.

A húsok, hát … hmmm… nagyon finomak a gépben készítve. Utánozhatatlan szerintem. No de majd ha főzök a gépben, akkor mindig megosztom itt a készítés folyamatát, idejét. Meglátjátok, remek kis gép ez. 😊

Mindjárt meg is osztom, hogy mi került az asztalra a hosszú hétvégén a gépből. 

Ha állandó szaladásban vagy …” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s