Gluténérzékenyként Gyöngyösön, Egerben

Pár napot otthon töltöttünk a lányaimmal. Ketten cölisek vagyunk, ketten laktózérzékenyek, ki erre, ki arra allergiás még. 😊🙈 Mi megtanultunk ezekkel élni, akkor van egy kis gond, ha utazunk, ismeretlen terepre megyünk. Magyarország a mi szemünkben kánaán, ahogy erről már irtam máskor is. Simán működnek a gm kereső oldalak, kapjuk a lehetőségeket, tudunk válogatni az üzletekben a választék között. Ha más nincs, a gugli is segít. Ebben bízva útra is keltünk. 

Felszerelkeztem szendvicsekkel még itthon a repülőútra, a lánykám is örült neki, ez valahogy lemaradt a készülődés közben. 😊 Ilyenkor szembesülünk azzal, hogy másnak milyen könnyű a dolga, ha nincsenek ilyen korlátai, vesz egy szendvicset, egy sütit, vagy bármit. No, de ezen nem kesergünk, megoldjuk.  😊

A családunk már készült mire mentünk, elláttak minket minden finomsággal, jóval. Betárazva a felvágottak, tejek, lisztek, a fejünkkel gondolkodnak, hogy mi sem szenvedjünk semmiben hiányt. ❤ Nagyon hálásak vagyunk nekik a gondoskodásért. 🥰

No de mit lehet tenni, ha elmegyünk valahová? Előre kell gondolkodni. Felcsapom a guglit már a készülődéskor. Pár csomag sós ropogtatni való nélkül nem lehet, hogy elinduljunk. Üres hátizsákkal nem szabad. Olyan ez, mint mikor a gyerekek picik voltak, mindig mindenkire gondolni kellett, senkinek ne maradjon üres a pocija. Most ugyan ez történik. 

Az egri egy napos kirándulásra 29 fokban nehéz felkészülni. Találunk valamit, tuti, mert kell, hogy legyen. Sétáló utca, tele éttermekkel. Sehol semmi.😢 Reménytelen. Bár én már azért is hálás vagyok, hogy tudják mi az a gluténmentesség, mert határozottan rázzák a fejüket, nekik nincs. Én azért a kedvenc gluténmentes csoportomban rákérdeztem és kaptam is egyetlen ajánlatot. Jó szívvel ajánlom én is őket, kedves, segítőkész kiszolgálás fogadott minket. Eltettek nekem minyonokat, kürtős kalácsot, reménykedtem benne, hogy hazatudom majd hozni a fiamnak. A másnapi  hosszú útra brokkolis és sajtos táskákat vásároltam, másnap is nagyon finom, puha, ízletesek voltak. 

Gluténmentes Pékség-Diétázók Boltja Eger 

Egerben találhatóak a Széchenyi sétáló utcából nyíló Sándor Imre utcában. 

A gluténmentes boltban pizzát, szendvicset tudtunk volna ebédelni. A többiek mást szerettek volna, igy tovább sétáltunk. Betévedtem egy helyre. Kérdeztem és tudták milyen fontos is ez. Azonnal mondták mit nem, de azt is, hogy mit viszont mi is fogyaszthatunk. Nagyon finom ebédet kapott mindenki, elégedetten távoztunk és senki nem lett beteg utóbb sem:

DAbo döner Eger

Szűkebb hazánkban, Gyöngyösön már sokkal tájékozottabb voltam. A város Fő terén két helyre is belehet térni, ahol gluténmentes termékeket lehet kapni. Az egyik egy pizzéria, sajnos nincs külön feltüntetve, hogy gluténmentes pizzát is lehet kapni, de a rendeléskor és az étlapon is már látszik, hogy minden pizzát lehet gluténmentes tésztával is kérni. 

Papa Razzi’s Ristorante-Pizzéria

A pizzériától pár lépésre található:

G&D Kézműves Cukrászda és Pékség

Itt gyönyörű és nagyon finom gluténmentes és még más mentes süteményeket, is lehet kapni.

Sajnos nem tudom mi az üzlet neve és a térképen sem találtam meg, de a Kossuth Lajos utcában is van egy pici üzlet, friss pékárut vettem már náluk és pár gm terméket is tartanak. Ha legközelebb megyek akkor majd itt a bejegyzésben pótlom a bolt nevét, elérhetőségét. 

Másik hasonló üzlet a

Zöld sziget 

Még van egy remek étterem, ahová nagyon szeretnék elmenni, talán egy hónap múlva lesz rá lehetőségem. Gyöngyös buszpályaudvarával szemben van, menüt lehet tőlük rendelni és természetesen kiszolgálják a kéréseket is. Csak jókat hallottam róluk, igy ajánlom őket, magam még nem próbáltam, de ha sikerül elmenni hozzájuk akkor mindenképpen megfogom osztani a tapasztalataimat.

Macitól Gyöngyös

Biztos van Egerben is még alkalmas hely ahol mi is tudtunk volna enni, nem volt időm és talán kedvem sem a nyomozásra. Szűkebb hazámban viszont van pár hely, ezeket jó szívvel ajánlom. 

Vigyázzon mindenki magára 😊😊😊 És ha jöttök a Mátrába, akkor keressétek ezt a bejegyzést, hiszen Gyöngyös a Mátra lábánál fekszik. 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s