Spárga elkészítése, felhasználása

Ilyenkor tavasszal elárasztják a zöldséges polcokat a spárgák csomagjai. Igaz szinte egész évben lehet kapni zsenge spárgahegyeket, sötétzöld zöldségeket, de ilyenkor óriásikat választhatunk. Bevallom őszintén ritkán készítettem. Nem is tudom miért, hiszen nincs ezzel a zöldséggel semmi baj. Pénteken mikor vásároltam az egyik polc tele volt különböző csomagolású spárgákkal. Egyet lekaptam, fejemben már össze is állt a vasárnapi menü egy része, valami sült lesz, hozzá grillezett spárga. 

Ma mikor kicsomagoltam, akkor láttam, hogy már főzésre előkészített spárgát sikerült akaratlanul is választani. Amikor ilyen óriási fehér spárga kerül a konyhánkba, akkor azt bizony ugyan ugy meg kell krumplihámozóval pucolni mint a burgonyát. A hegyét nem kell. A másik végét le kell vágni  addig míg fásnak érezzük.  

Én egy nagyobb fazékban vizet forraltam egy evőkanál sóval.

spárga készitése1

Itt látható, hogy a spárgát mennyire kell megpucolni krumplihámozóval. 

spárga készitése2

Mikor a víz felforrt akkor nagyon hideg vízbe, amibe előtte tettem pár darab jégkockát,  beáztattam a megpucolt spárgákat 1-2 percre. 

spárga készitése3

Ezután a forrásban lévő vízbe tettem ugy, hogy teljesen ellepje a víz a zöldséget. Mivel ezek nagyok és vastagok voltak, igy 12 percig főztem. Azt mondják az okosabbak, hogyha a vastagabb részébe kést szúrunk és könnyen belemegy akkor kész a spárga.

spárga készitése4

Közben elkészült a fokhagymás csirkemell is. Kivettem a húsokat, félbevágott koktélparadicsomokat tettem a fűszeres olajba. Addig sütöttem, míg a paradicsom el nem kezdett levet ereszteni. Ekkor kiszedtem, és a spárgákat tettem az olajba. Minden oldalát megsütöttem, csak pár perc volt. Forrón tálaltam. Azt mondják, a spárga elmaradhatatlan zöldfűszere a frissen vágott zöldpetrezselyem. A fűszeres olajjal meglocsolva tálaltam. Nagyon finom lett, állítólag. 😊😋

spárga készitése5

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s