Glut√©nmentes tortilla ūüĆĮūüĆĮūüĆĮ

Hetek √≥ta halaszt√≥dott, hogy tortill√°t s√ľssek. Valahogy sosem volt alkalmas, vagy nem volt r√° idŇĎm, vagy egyszerŇĪen elfelejtettem. No most minden k√©szen √°llt, minden volt a hŇĪtŇĎben. Sajnos igen ritk√°n s√ľt√∂k tortill√°t, gyakrabban kellene, hiszen meglehet t√∂mni mindenf√©le z√∂lds√©ggel, h√ļssal, m√°rt√°ssal azt√°n degeszre eheti az ember mag√°t belŇĎle mindenf√©le lelkiismeretfurdal√°s n√©lk√ľl. √Čn szoktam mell√© tenni s√ľlt krumplit is, mert k√ľl√∂nben a fiuk egy √≥ra m√ļlva¬†m√°r itt t√©bl√°bolnak a konyh√°ban, hogy √©hesek. ūüėĀūüôą

Hozzávalók:

  • 250 gramm glut√©nmentes keny√©rliszt
  • kb. 570 ml v√≠z
  • 5 gramm s√≥
  • 5 gramm cukor
  • 15 ml ol√≠va olaj

Elkészítés:

tortilla1
Glut√©nmentes t√©szt√°kn√°l t√∂bb folyad√©kot kell tenni a t√©szt√°hoz, k√ľl√∂nben sŇĪrŇĪ √©s neh√©z, ehetetlen lesz. Igy t√∂rt√©nt most is. Mint l√°that√≥ kim√©rtem a folyad√©kot, de √©reztem, hogy nagyon sŇĪrŇĪ a t√©szta, igy kb. 100 ml-el t√∂bb vizet kellett ut√≥bb m√©g hozz√°tennem.
tortilla2
A liszthez tettem a sót és a cukrot. 
tortilla3
A glut√©nmentes t√©szt√°kat √©n mindig a botturmix-al dolgozom sim√°ra, mert k√ľl√∂nben csom√≥s marad valamennyire. Igy viszont teljesen sima lesz a t√©szta. Palacsintat√©szt√°t√≥l egy kicsit sŇĪrŇĪbb √°llagot kell, hogy kapjunk.
tortilla4
Palacsintas√ľtŇĎn mindk√©t oldal√°t pirosra s√ľt√∂ttem. J√≥val tov√°bb tartott, mint egy sima palacsint√°n√°l, b√°r lehet ha tŇĪzhelyen s√ľti valaki hagyom√°nyos palacsintas√ľtŇĎben, akkor hamarabb elk√©sz√ľl.
tortilla5
Most m√°r b√°rmivel lehet t√∂lteni, √©n sal√°t√°val, paradicsommal, lila hagym√°val, kukoric√°val, babbal, h√ļssal, t√∂lt√∂ttem. Sajnos nagyon kellett sietnem, igy nem tudtam sz√©pen t√°lalni, igy nem teszem fel a k√©pet, de majd k√∂vetkezŇĎ alkalommal megpr√≥b√°lom p√≥tolni. ūüėČ

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozz√°sz√≥lhat a WordPress.com felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Facebook kép

Hozz√°sz√≥lhat a Facebook felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Kapcsolódás: %s