A négylábú családtagok

Amikor az ember elmegy egy allergiavizsgálatra akkor bizony előfordulhat olyan diagnózis is, hogy kicsit visszahőköl.😲  Mi a csuda? 😲 Igy jártam én is. Azt éreztem, tudtam, hogy el kell mennem egy komplett vizsgálatra. Valahol számítottam is az eredményre, hiszen a kisebbik fiamnál már sokra rátaláltak és idővel rájöttünk, hogy egymás lenyomatai vagyunk, szinte teljesen hasonló problémáink vannak, kivéve a cisztas fibrosis-t, az nekem nincs. Ezek, az allergia vizsgálatom eredményét meghallva igazolódtak be 100 %-osan. 

Mi volt az ami a legnagyobb döbbenetet okozta? Allergiás is vagyok a búzára. Később egy vérvétel alkalmával ez totál beigazolódott. Miért gond ez? Mert igy elvileg nem is foghatok meg búzából készült ételeket. Ekkor értettem meg mi is történt pár hete.

A fiam diagnózisa már megvolt, eltüntettem mindent a házból ami glutént tartalmazhatott. Vendégeket vártunk, gondoltam sütök nekik pizzát, gluténes lisztből. Hát én lettem olyan rosszul, el nem tudtam képzelni mi lehet a baj, csak épp arra nem gondoltam, hogy allergiás is vagyok a búzára és ez okozhat kellemetlen tüneteket. 😲😌 No, de ez is megvan, biztos lesz erről még szó majd a későbbiekben. Mert bizony fontos!

Viszont itt van ez a négy drága lélek, a mi kis szőrös négylábúink, lelkünk önzetlen támogatói, segítői. A két goldi, Charlie a falka vezetője Gazdi után (középen), Sam (balra), Brunó (alul középen) a kis tibetke és a pici Jack jobbrad, aki westie. 

kutyikák

Mióta kiderült ez a diagnózis azóta a kutyusoknak is gluténmentes tápot, ételt rendelünk, hogy ne kelljen fogdosnunk másféle kaját. Szerencsére sok ilyen van már, ha valakinek segítségre van szüksége ezzel kapcsolatban akkor nyugodtan keressen meg. 

A jutifalatokkal nem vagyunk ilyen szerencsések. Igaz nálunk nem kapnak csak ugy mondjuk mert cukik vagy aranyosak. De jutalomként ha megtesznek valamit akkor igen. Igy tervben van, hogy sütök nekik is finomságokat, természetesen gluténmenteset. Már gyűjtöm az olvasmányokat, mit ajánlanak, mit nem. Ha lesz finom, bevált recept akkor hozom majd azt is. Négy igen alapos meos-om van, dolgozik az ízlelésen. 😁 Természetesen már beszereztem pár formát is, hátha igy jobban fog tetszeni nekik, nem azért mintha különösebben érdekelné őket, hogy milyen formát ropogtatnak éppen. 😀🍖🍗🥩

kutyikák1

Az élet meglephet minket, elcsodálkozhatunk, hogy nahát, mik vannak. Aztán megvonja az ember a vállát, hogy hát jól van, akkor ezzel megyünk tovább. Felesleges siránkozni rajta, semmit nem old meg és a diagnózist sem tünteti el sajnos. 😓 Nekem az segített, hogy a siránkozásra fordított időt inkább olvasásra, nyomozásra, kutatásra, receptek olvasására szántam. Ez ki is vitt a rossz időszakokból. Azt hiszem. ❤

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s