Sütőtök az airfryerben

Tegnap sütőtökfesztiválon jártunk tőlünk nem messze, egy kis kastélyparkban. Itt olvashattok a kirándulásról ha érdekel valakit. Választhattunk ajándékba tököket amennyit akartunk. A hagyományos tököt választotta a férjem. Két másik kicsi édes tököt pedig én, szerintem abból a legfinomabb a tökleves és dédelgetek magamban már egy ideje valamilyen sütőtökös süteményt is, ebből szerintem jó lehet. 

Persze azonnal kell az a sütőtök amint hazaértünk. 🤭🤪🧐Sütőben nagyon nem azonnal fog ez elkészülni. Tegyünk próbát, miért ne sülne meg az airfryer-ben, ha a burgonya, édesburgonya megsül akkor a tök is megfog. Az én kedves férjem felvágta, szeletelte, én meg kipróbáltam. Működik. Fél óra mulva készen is volt a finom, illatozó sütőtök ami kb. 10 perc alatt el is tűnt.

sülttök2
Én még a Mamikámtól ugy tanultam, hogy ez a tök nem finom csak ha már megcsípte a hideg. Fagyásra most itt esély sincs. Ha Mamit addig nyúztam, hogy beadta a derekát és hamarabb sütött, akkor mindig egy szem kockacukrot tett a nyers tökre és ugy sütötte meg. Nem akartam, hogy csalódás legyen a nagy töksütésből itt sem, igy fél teáskanálnyi barnacukorral megszórtam a tökszeleteket.
sülttök3
Sütőpapírt tettem alá, mert emlékezetem szerint a tök mindig levet eresztett, és valóban, ha nem akarjátok takarítani a gépet akkor tanácsolom a sütőpapír használatát. 2 x 10 perc 180 fokon, utána 200 fokon még 10 perc, de figyeljétek a tetejét, nehogy megégjen.
    sülttök1Olyan igazi sütőtök, ugye?
sülttök5
Tökéletesen átsült, nagyon finom. És nem utolsó sorban nagyon hamar elkészült a hagyományos sütéshez képest.

Sütőtök az airfryerben” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás